Valoviikot | Joulutampere | Kukkaisviikot

Kukkaispormestari 2016 on Heidi Martikainen

Kotiseututuntija Heidi Martikainen on 33. Kukkaispormestari

Tampere Tunnetuksi ry on kutsunut Tampere-seuran toiminnanjohtaja Heidi Martikaisen vuoden 2016 Kukkaispormestariksi.

Kukkaisviikkotyöryhmän puheenjohtajan ja Tampere Tunnetuksi ry:n hallituksen varapuheenjohtajan Erika Hildénin mukaan pitkäaikainen tamperelaisen kotiseutukulttuurin puolestapuhuja Heidi Martikainen on nappivalinta Kukkaispormestariksi, sillä tamperelaisuus kiinnostaa ihmisiä entistä enemmän. 

– Kukkaispormestarin tehtävään ei voi hakea. Siihen kutsutaan henkilö, jonka katsotaan toimineen omalla alallaan menestyksekkäästi tehden samalla Tamperetta tunnetuksi. Martikainen on toiminut Tampere-seuran toiminnanjohtajana vuodesta 1988 ja tuona aikana hän on nähnyt pitkän siivun tamperelaista elämänmenoa.

Martikainen toteaa että tamperelaisuus piilee sekä kiälessä että mielessä ja kun kaupunkiin muuttaa jatkuvasti uusia ihmisiä, on heillä edessään opettelu Tampereen tavoille. Kukkaispormestari Martikaisella onkin vinkkejä joilla tuorekin pääsee tamperelaisuuden ytimeen; Kiälen oppii kuuntelemalla paljasjalkaisia, joita on noin neljä kymmenestä tamperelaisesta. Myös asenteet on kätevintä opiskella tarkkailemalla muita: Tamperelaisen kuuluu vastata ehdotuksiin ”eisevväliä”. Tämä ei suinkaan tarkoita ehdotuksen kieltämistä, vaan siihen suostumista. Tervehdyksistä tamperelainen ymmärtää yleensä suomenkieliset. Omissa tervehdyksissään hän käyttää vain sanoja, joissa on pärisevä r-kirjain. Suositeltavia ovat moro, morjens, morjesta, terve. Erotessa tamperelainen huikkaa: ”sommoro” ja on huomioitava että on kardinaalimunaus käyttää sitä tavattaessa.

Aiemmat Kukkaispormestarit: http://www.kukkaisviikot.fi/info/historia/kukkaispormestarit/

Kukkaispormestarin kumppanit

Kukkaispormestarille kukat loihtii Kukkakauppa PikkuKilpi ja tyylikäs olkihattu on hattukauppa Ainamuodin mallistosta Kuninkaankadulta.

pormestarikumppanit

Kukkaispormestari2016_1_small

 

 

 

 

 

Jos haluat Kukkaispormestarin isompiresoluutioisia valokuvia, niin ota yhteyttä kukkaisviikot@tamperetunnetuksi.fi

Haastattelupyynnöt:

Riikka Töytäri
kukkaistuottaja
040 5821949

Kuva: Minna Kaitajärvi