Valoviikot | Joulutampere | Kukkaisviikot

Media

Lehdistötiedotteet 2016

Lehdistötiedote 19.7.2016

KUKKAISVIIKOT 24. – 30.7.
Uutuutena ohjelmaa Keskustorin lisäksi myös Hämeenpuistossa, sekä avajaiset Särkänniemessä!

Keskustan kehittämisyhdistys Tampere Tunnetuksi ry järjestää Kukkaisviikot jo 33. kerran. Tänä vuonna perinteinen tapahtuma uudistuu kun tapahtumapaikkoina Keskustorin lisäksi ovat Hämeenpuisto ja Särkänniemi. Kukkaisviikkojen kaikki ohjelma on ilmaista ja ikärajatonta eli tiedossa on runsaasti koko perheen kesäohjelmaa Tampereen keskustassa.

Kukkaisviikkojen tavoite on olla niin kaupunkilaisten kuin turistien olohuone, jonne on helppo poiketa ja nauttia kaupunkikulttuurista. Tampere Tunnetuksi ry:n puheenjohtaja teatterinjohtaja Panu Raipia toteaa ”Yhdistyksemme on tehnyt taas kovan työn, jotta tarjoamme seitsemän päivän ajan ilmaisohjelmaa sekä esiintymisfoorumin nouseville paikallisille artisteille. Haluamme olla yhdistyksenä mahdollistaja, joka luo näkyviä paikkoja osaamisen esittämiselle.”

Kukkaisviikkoihin kuuluu tärkeänä osana hyvän mielen lähettiläät Kukkaistyttö sekä Kukkaispormestari. Tänä vuonna kunniakkaita tehtäviä hoitavat Kukkaistyttö Noora Kalli ja toiminnanjohtaja Heidi Martikainen. Heidät tapaa heti Kukkaisviikkojen avajaisissa Särkänniemessä sunnuntaina 24.7. kello 13:30. Särkänniemi kutsuu Kukkahattuisia vierailemaan, ja tarjoaa heille ilmaisen Huvimajakarusellikierroksen avajaispäivänä.

Kukkaisviikkojen ohjelma on kattaus monipuolisuutta vahvalla paikallisvärillä. Tarjolla Hämeenpuistossa ja Keskustorilla on mm. jazziltamat, hip-hop ilta Mikko Alatalon tähdittämänä, kahden päivän Kukkaistanssit, KukkaisKirpputori, lastenpäivä Tuttiritarilla ja lemmikkipäivä, jossa kruunataan KukkaisKoira, sekä katuruoan helmi Tampere Food Fest.

Tampereen Pyrinnön 120-juhlavuoden kunniaksi lauantaina 30.7. Keskustorilla hypätään kolme kansallisen luokan kilpailua; miesten seiväshyppykilpailu ja naisten sekä miesten pituushyppykilpailu. Näyttäviä lajeja pääsee seuraamaan parhaiten Vanhan Kirkon porraskatsomosta tai kukkaisterassilta, jota tänä vuonna pitää Armas Terassi. Keskustorilta saa tapahtuman ajan herkullista ja perinteistä kukkaisleivosta Kahvila Wileniuksen kojulta.

Perinteinen Viinikylä on avoinna keskiviikosta lauantaihin Frenckellin linnamaisella sisäpihalla, jossa Juveneksen uusin tähti Frenckell & Piha esittelee viiniosaamistansa, tänä vuonna viinivalikoima painottuu vanhan maailman viineihin.

Alla ohjelmasta kooste ja tarkka päiväkohtainen ohjelma: http://www.kukkaisviikot.fi/ohjelma2016/

LISÄTIEDOT JA HAASTATTELUPYYNNÖT:
Kukkaistuottaja Riikka Töytäri, p. 040 582 1949, kukkaisviikot@tamperetunnetuksi.fi

Tampere Tunnetuksi ry on vuonna 1965 perustettu voittoa tavoittelematon Tampereen keskustan kehittämisyhdistys. Yhdistys edustaa noin 300:a keskusta-alueen yritystä. Yhdistyksen visio on, että Tampereen kaupungin keskusta on elämää ja ihmisiä täynnä. Yhdistys järjestää mm. Kukkaisviikot, Rakas Tampere –tapahtuman, Joulun avauksen sekä tekee Tampere Tunnetuksi Passin.

Lehdistötiedote 13.6.2016

Kotiseututuntija Heidi Martikainen on 33. Kukkaispormestari
Tampere Tunnetuksi ry on kutsunut Tampere-seuran toiminnanjohtaja Heidi Martikaisen vuoden 2016 Kukkaispormestariksi.

Kukkaisviikkotyöryhmän puheenjohtajan ja Tampere Tunnetuksi ry:n hallituksen varapuheenjohtajan Erika Hildénin mukaan pitkäaikainen tamperelaisen kotiseutukulttuurin puolestapuhuja Heidi Martikainen on nappivalinta Kukkaispormestariksi, sillä tamperelaisuus kiinnostaa ihmisiä entistä enemmän.

– Kukkaispormestarin tehtävään ei voi hakea. Siihen kutsutaan henkilö, jonka katsotaan toimineen omalla alallaan menestyksekkäästi tehden samalla Tamperetta tunnetuksi. Martikainen on toiminut Tampere-seuran toiminnanjohtajana vuodesta 1988 ja tuona aikana hän on nähnyt pitkän siivun tamperelaista elämänmenoa.

Martikainen toteaa että tamperelaisuus piilee sekä kiälessä että mielessä ja kun kaupunkiin muuttaa jatkuvasti uusia ihmisiä, on heillä edessään opettelu Tampereen tavoille. Kukkaispormestari Martikaisella onkin vinkkejä joilla tuorekin pääsee tamperelaisuuden ytimeen; Kiälen oppii kuuntelemalla paljasjalkaisia, joita on noin neljä kymmenestä tamperelaisesta. Myös asenteet on kätevintä opiskella tarkkailemalla muita: Tamperelaisen kuuluu vastata ehdotuksiin ”eisevväliä”. Tämä ei suinkaan tarkoita ehdotuksen kieltämistä, vaan siihen suostumista. Tervehdyksistä tamperelainen ymmärtää yleensä suomenkieliset. Omissa tervehdyksissään hän käyttää vain sanoja, joissa on pärisevä r-kirjain. Suositeltavia ovat moro, morjens, morjesta, terve. Erotessa tamperelainen huikkaa: ”sommoro” ja on huomioitava että on kardinaalimunaus käyttää sitä tavattaessa.

Noora Kalli on hymyilevä Kukkaistyttö

Ikaalisista lähtöisin ja nyt tamperelaistunut 19-vuotias Noora Kalli saa kantaa Kukkaistytön seppelettä kesällä 2016. Noora Kalli nousi iloisen ja ystävällisen luonteensa sekä hymyileväisellä olemuksellaan Kukkaistyttöfinalisteista niin yleisön kuin raadinkin suosikiksi. Kielon lempikukakseen nimeävä Kalli toteaa kysyttäessä ”Mikä on parasta Tampereella?”; seuraavaa; ”Tampereella on erittäin hyvät opiskelu- ja harrastusmahdollisuudet. Kauniit järvimaisemat luonnon keskellä antavat mitä mielekkäimmät ulkoilumahdollisuudet ympäri Tamperetta. – Kaikille löytyy jotain!”

Kukkaispormestari Martikainen avaa Kukkaisviikot sunnuntaina 24. heinäkuuta Särkänniemessä. Hän myös osallistuu Koukkuniemen vanhainkodissa Kukkaiskuninkaallisten valintaan ja on kaupunkilaisten tavattavissa useissa eri tilaisuuksissa koko Kukkaisviikkojen ajan yhdessä Kukkaistyttö Noora Kallin kanssa.

Aiemmat Kukkaispormestarit

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Riikka Töytäri
kukkaistuottaja
kukkaisviikot@tamperetunnetuksi.fi
040 5821949

 

Lehdistötiedotteet 2015

Lehdistötiedote 21.7.2015

Kukkaisviikot järjestää Tampere Tunnetuksi ry
ELÄVÄINEN KESKUSTORI LAUANTAI 25.7. – LAUANTAI 1.8.2015

Tampere Tunnetuksi ry järjestää perinteiset Kukkaisviikot jo 32. kerran. Luvassa on kahdeksan päivää ilmaista ja ikärajatonta ohjelmaa. Tavoite on tehdä Keskustorista elävä ja viihtyisä tori, johon on helppo poiketa, sekä houkutella keskustaan uusia kävijöitä.

– Yhdistyksemme on tehnyt jälleen kovan työn, jotta Keskustorilla on kahdeksan päivän ajan niin turisteille kuin erityisesti paikkakuntalaisille suunnattua ilmaista ohjelmaa. Haluamme toivottaa kaikki tervetulleeksi kokemaan elämyksiä, osallistumaan ja tekemään keskustasta ihmisten kohtaamispaikan, Tampere Tunnetuksi ry:n puheenjohtaja Panu Raipia toteaa.

Kukkaisviikkoihin kuuluvat tärkeänä osana hyvän mielen lähettiläät Kukkaistyttö sekä Kukkaispormestari. Tänä vuonna näitä kunniakkaita tehtäviä hoitavat Kukkaistyttö Riina Nousiainen ja vuorineuvos Kari Neilimo. Kukkaispormestari Neilimo on erityisen otettu tehtävästään.

– Tampereen keskustan alue vaatii kaunista miljöötä ja tapahtumia, jotta keskusta toimii eläväisenä ihmisten olohuoneena ja palveluiden keskittymänä, Neilimo sanoo.

Neilimo on myös sitä mieltä, että esteettisyys luo mahdollisuuksia liiketoiminnalle. Tampere Tunnetuksi ry onkin kiitollinen Tampereen kaupungille, joka koristaa keskustan tapahtumaa varten noin 7000 kukalla.

– On ilo olla mukana yhteisessä tapahtumassa ja tuomassa iloa kukkien kautta. Yhdessä tekemällä olemme enemmän, sanoo kaupungin puutarhan puutarhuri Marjus Jalonen.

Kukkaisviikkojen ohjelma Keskustorilla on kattaus tamperelaisuutta: urheilua, musiikkia, tangoa, tanssia ja erityisesti ruoka- ja juomakulttuuria, mistä esimerkkinä Frenckellin sisäpihalla palveleva Viinikylä. Viinikylän yrittäjä Riitta Mäkelä tuo viiniharrastuksen kaikkia lähelle. Hänen osaava henkilökuntansa kertoo mieluusti eri viineistä ja opastaa piipahtajia sekä pidempään viinejä harrastaneita.

– Ruoka- ja juomakulttuurin harrastajien määrä nousee vuosittain, ja Viinikylämme valikoima on tarkkaan harkittu, Mäkelä lupaa.

Kahdeksan päivän aikana ohjelmassa on paljon tapahtumaa: noin viisikymmentä eri esiintyjää ja ohjelmanumeroa. Kaikille löytyy varmasti mieluisaa seurattavaa.

Suosittu Tampere Food Fest kokoaa toista kertaa katuruokayrittäjiä Keskustorille. Kukkaiskirppis puolestaan innostaa tekemään löytöjä. Yritysten kanssa yhdessä järjestettävät ohjelmapäivät tuovat lemmikit torille keskiviikkona, jolloin Särkänniemen Koirapuiston eläimet sekä koiraharrastajaseurojen koirat valtaavat torin. Torstain kohokohtana on jazz, jolloin lavalla on kolme TammJazzin kautta tulevaa kokoonpanoa. Kukkaisviikkojen ehdoton huipentuma ja uutuus on kaksipäiväiset Aamulehden Kukkaistanssit. Torin mukulakivet eivät haittaa tanssia, sillä Kukkaistorille tehdään 300 neliön tasainen tanssilattia.

Tarkka päiväkohtainen ohjelma kannattaa tutkia tarkoin täältä.

 

Lehdistötiedote 15.6.2015

Vuorineuvos Kari Neilimo on Kukkaisviikkojen 32. Kukkaispormestari

Tampere Tunnetuksi ry on kutsunut vuorineuvos Kari Neilimon vuoden 2015 Kukkaispormestariksi.

Kukkaisviikkotyöryhmän puheenjohtajan ja Tampere Tunnetuksi ry:n hallituksen varapuheenjohtajan Erika Hildénin mukaan taloustieteen tohtori Neilimo on oiva valinta Kukkaispormestariksi, sillä vuoden polttavana keskustelunaiheena on ollut Tampereen keskustan kaupan kehitys ja kehittäminen.

– Kukkaispormestarin tehtävään ei voi hakea. Siihen kutsutaan henkilö, jonka katsotaan toimineen omalla alallaan menestyksekkäästi tehden samalla Tamperetta tunnetuksi.

Taloustieteiden tohtori, johtamiskouluttaja, Suomen Osuuskauppojen Keskuskunnan (SOK) entinen pääjohtaja, ja Yleisradion sekä Tampereen yliopiston puheenjohtajana toiminut Neilimo on erityisosaaja, jolla on vahva tahto olla mukana kehittämässä Tampereen keskustaa.

Neilimo on ollut keskustan kehittämistyön ääressä jo 70-luvulta, ja hänen kädenjälkensä näkyy monessa, kuten pormestari Timo P. Niemisen koollekutsuman keskustan kehittämistyöryhmän tuloksissa.

Neilimon mielestä Tampereen keskustan alue vaatii kaunista miljöötä ja tapahtumia, jotta keskusta toimii eläväisenä ihmisten olohuoneena ja palveluiden keskittymänä. Esteettisyys luo mahdollisuuksia liiketoiminnalle.

Neilimo kertoo olevansa valinnasta hyvin otettu ja kesäpestinsä olevan mitä mielekkäin.

– Elämäntyöni on ollut olla mukana isoissa asioissa jotka edistävät Pirkanmaan elinkeinotoimintaa ja elinvoimaisuutta, ja koen Kukkaispormestaritehtävän olevan osa tätä. Kukkaispormestarina saan olla mukana edistämässä Tampereen kesäistä ilmettä, matkailua, elinkeinotoimintaa sekä olla mukana tapahtumissa, jotka kuuluvat olennaisena osana tamperelaisten sekä matkailijoiden elämään.

Kukkaispormestari Neilimo avaa Kukkaisviikot lauantaina 25. heinäkuuta. Hän myös osallistuu Koukkuniemen vanhainkodissa Kukkaiskuninkaallisten valintaan ja on kaupunkilaisten tavattavissa useissa eri tilaisuuksissa koko Kukkaisviikkojen ajan yhdessä Kukkaistyttö Riina Nousiaisen kanssa.

 

Lehdistötiedote 9.6.2015

Tampere Tunnetuksi ry:n 32. Kukkaisviikkojen uutuutena lavatanssit

Tampere Tunnetuksi ry järjestää perinteiset Kukkaisviikot 25.7. – 1.8.2015 Tampereen Keskustorilla jo 32. kertaa. Uutuutena kahdeksan päivän kaupunkitapahtumassa on kaksipäiväiset Kukkaistanssit. Aamulehden Kukkaistansseissa tanssijalka nousee suuren, tasaisen tanssilattian päällä – kerrankin torilla on hyvä tanssia pelkäämättä kaltevan mukulakiven nyrjäyttävän nilkkaa. Tansseissa koetaan pirkanmaalaisten Tangokuninkaallisten tunnit, esiintyjinä Kaija Pohjola, Mervi Koponen, Johanna Debreczeni ja Jouni Keronen. Tanssiorkestereina toimivat suosittu Neljänsuora sekä Anniina Mattila & Avenue. 

Perinteikkäillä Kukkaisviikoilla tapahtuu myös paljon muuta: Tampere Food Fest tuo katuruuan torille, Kukkaiskirpputori valtaa kahden päivän ajan torin, sekä uutuutena lemmikki-päivä, jolloin pääsee tervehtimään mm. Särkänniemen eläimiä torille.

Kukkaisviikkojen avajaispäivänä hypätään pituutta torilla. Tampereen Pyrintö järjestää kansalliseen kilpailukalenteriin kuuluvana pituushyppykilpailut.

Artistikattauksessa on runsaasti pirkanmaalaisuutta ja Kukkaisviikot tarjoavat esiintymismahdollisuuden monille nouseville orkestereille.  Monet Tamperelaiset kulttuuritoimijat esittelevät sekä tarjoavat maistiaisia osaamisestaan: Tampereen Matkailuoppaat kierrättävät päivittäin ryhmiä Finlaysonilla ja Tampellan alueilla, Amazing Tampere tarjoaa kaupunkiseikkailua ja Työväenmuseo Werstas visailuttaa kävijöitä.

Kukkaisviikkojen tapahtumapaikka toimii Keskustori, jossa palveluita tarjoaa Kukkaisterassi, Armas Terassi ja Pullapuoti Wilenius. Perinteinen Viinikylä laajentaa Kukkaisviikkoja myös Frenckellin linnamaiselle sisäpihalle. Tampere Tunnetuksi ry:n jäsenliikkeet ovat mukana tapahtumassa Kukkaistarjouksin.

 

 

Lehdistötiedotteet 2014

Lehdistötiedote 1.8.2014

Kukkaiskuninkaalliset 2014 on valittu

Tampereen Kukkaisviikkojen perinteiset Kukkaiskuninkaalliset valittiin perjantaina 1. elokuuta Koukkuniemen vanhainkodin tunnelmallisessa Kukkaisjuhlassa. Kukkaiskuningattareksi kruunattiin 101-vuotias rouva Hilma Teperi, ja Kukkaiskuninkaan seppeleen sai päähänsä 83-vuotias herra Hannu Valkama.

Tuomaristo kertoi valinnan olleen vaikea, sillä Kukkaiskuningattaren tittelistä kisasi seitsemän hurmaavaa rouvaa, ja kuninkaaksikin oli ehdolla kaksi yhtä pätevää herraa. Miesten kesken ratkaiseva tekijä oli lopulta Valkaman kohteliaat tavat – tämä kun usein antaa hoitajalle käsisuudelman ja kohteliaan kiitoksen.

– Hyvältä tuntuu, kommentoi Valkama ja muiskautti suukon Kukkaistyttö Sonja Mäkelän kädelle.

Lisäksi Koukkuniemen henkilökunta luonnehti Valkamaa aktiiviseksi, seuralliseksi ja iloiseksi musiikki-ihmiseksi. Valkama kuulemma muistaa monet vanhat kansanlaulut ja valssit ulkoa, ja hän osallistuu aina innokkaasti osaston karaokeen.

Kukkaiskuningattareksi kruunattu Hilma Teperi on alun perin kotoisin Karjalasta. Teperi asui kotonaan Tampereen Lielahdessa aina viime vuoteen saakka. Teperi on hyväntuulinen, positiivinen ja valloittava persoona, ja hän tykkää kovasti kukista. Henkilökunta kertoo, että Teperi käy paljon rollaattorilla parvekkeella katselemassa kukkia, sillä hänellä oli aikoinaan puutarhamökki Nekalassa.

Kukkaiskuninkaalliset kruunattiin Koukkuniemessä nyt 24:ttä kertaa. Tapahtumapaikka on perinteisesti ollut aina sama, mutta ehdokkaiksi voivat ilmoittautua myös muiden vanhainkotien asukkaat.

Valinnan jälkeen hymyilevät Kukkaiskuninkaalliset istuivat tuomaristoon kuuluneiden Kukkaispormestari Esko Raipian ja Kukkaistyttö Sonja Mäkelän kanssa kakkukahveille Koukkuniemen pihaan.  Musiikki soi, ja taustalla lapset saivat telmiä pomppulinnassa.

 

Lehdistötiedote 14.7.2014

Tampereen 31. Kukkaisviikot 26.7. – 2.8.2014
Monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille

Kahdeksan päivän ajan monipuoliset tapahtumat Tampereen keskusta-alueella tarjoavat jokaiselle jotakin: kukkia, esityksiä, ruokaa, juomaa ja tunnelmaa. Keskustorin ohjelmalavalla järjestetään yleisölle maksutonta ohjelmaa päivittäin.

Kukkaisviikkojen avajaisia vietetään lauantaina 26.7. klo 13.

Poimintoja Kukkaisviikkojen ohjelmasta

Tampere Food Fest –katuruokatapahtuma 26. – 27.7. : tule maistelemaan katukeittiön parhaimmistoa lauantaina 26.7. klo 13-20 ja sunnuntaina 27.7. klo 12-18 Keskustorille. Herkkuja tarjoavat: Liesikiesi, Social Food, Keittiö Kadulla & Kylässä, Richard Mc Cormick’s Food Truck,  Don Taco, Vegemesta, Pikku Paratiisi ja Fisu & Ranet. Samalla voit nauttia Keskustorin ohjelmatarjonnasta.

Lauantaina 26.7.
Kukkaispormestari Esko Raipia ja Kukkaistyttö Sonja Mäkelä avaavat Tampereen 31. Kukkaisviikot klo 13. Päivän mittaan esiintyvät mm. Kormus, Danny’s Bollywood Dance Crew ja Kari Peitsamo.

Lauantaina 26.7. on myös Kukkais-Cruising eli vanhojen jenkkiautojen paraati klo 18 alkaen. Kukkais-Cruising kulkee reittiä Ratinan rantatie-Hatanpään valtatie-Hämeenkatu-Hämeenpuisto-Kauppakatu-Keskustori. Tule ihastelemaan upeita autoja!

Sunnuntaina 27.7.
Salsa Partyt klo 12-15: Keskustorilla kunnon salsabileet Salsa Housen tarjoamana. Dj Caribe vastaa musiikista.

KukkaisJazzit klo 15-18: Salsa partyn jälkeen siirrytään mukaansatempaavaan jazziin. Esiintyjinä PJ5, AhjoWood quartet, solistina Juli Wood ja HT Swing Combo.

Maanantaina 28.7.
Kuplapallon testausta Keskustorilla klo 12–16. Ilmalla täytetyillä kuplapallopuvuilla voi vaikka mennä kuperkeikkoja, kieriä vaakatasossa tai pomppia. Lippu: 5 €/hlö. Rajoitukset: pituus yli 150 cm, paino alle 120 kg, ei raskaana oleville. Lapset (4-12 v.) voivat kokeilla maksutta, mutta vanhemman seurassa.

Kuplia taivaalla! Jaamme 500 maailmanpyörään menijälle saippuakuplapullot ja Tampere-rakkautta tunnustavat #Loveisallbright-siirtotatuoinnit. Puhalla saippuakuplia maailmanpyörästä yhdessä rakkaasi kanssa!

Open Stage klo 14.30 – 21. Open Stage esiintyjät on valittu etukäteen.

Tiistaina 29.7.
Kukkaiskirppis Keskustorilla klo 11-16.

Kukkien hyväntekeväisyyshuutokauppa klo 12, tuotto SPR:n Nuorten turvatalolle. Huutokauppameklarina toimii Kukkaispormestari Esko Raipia.

Open Stage klo 14-17.20. Open Stage esiintyjät on valittu etukäteen.

Mentalisti Pete Poskiparta klo 18

Keskiviikkona 30.7.
Pirkanmaan Osuuskaupan Omistajabileet. Ohjelmassa mm. Lasten Kukkaiskaraokea, Höntän ja Toipparin tampereenkiäliset uutiset, Rockwalli ja Uniklubi. Myös Koiramäen hahmot Aukusti ja Tilta ovat paikalla.

Torstaina 31.7.
Asumisen teemapäivä alkaa Mummon Kammarin yhteislaulutilaisuudella ”Nyt tuulet nuo viestin jo toivat”. Laulattamassa Lulu Tanhuanpää, Mirja ja Eero Wallin, Antero Holma ja säestämässä Raimo Jokinen. Asumisen päivän isäntinä toimivat Kotijoukkue, YH-Kodit ja Lumon. Päivän aikana kuullaan paljon musiikkia mm. Voice of Finlandistakin tuttu Jussi Määttä ja suomenkielistä popmusiikkia soittava Jukka Ässä.

Perjantaina 1.8.
Perjantaina juhlitaan Pirkanmaan Jätehuollon 20 v. synttäreitä. Jätehuollon päivänä tapahtuma-alueella on monenlaista hauskaa ja hyödyllistä aktiviteettia:

klo 13–15 kurkkaa roska-auton kuljettajan paikalle
klo 15–17 tuo kodin vaaralliset jätteet ja pienet sähkölaitteet Pikku-Repelle
klo 15–17 hae omalla pussilla tai ämpärillä biomultaa
klo 12–17 tartu pikkuväen teltassa värikyniin tai lajitteluleikkiin

Lavalla viihdyttää mm. Two Old Happies, lastenmusiikkiduo Höpinätötterö ja rock-trio Humawires.

Ilta jatkuu vielä musiikin parissa kun perjantai-iltana kuullaan indie/dreampop-yhtye Helena and the Horsesia ja The Sirén Brothersin melodista rockia. Illan päättää kaikille tuttuja pop- ja rockklassikoita sekä finnhitsejä esittävä Hateles!

Lauantaina 2.8.
Lauantain isäntinä toimivat ELIXIA ja Tampereen Hammaslääkäriasema. Liikunnasta, terveydestä ja hyvinvoinnista koostuvassa päivässä on tarjolla ryhmäliikuntaa, tietoiskuja sekä musiikkia mm. rumpuryhmä La Murgalta ja debyyttialbuminsa pian julkaisevalta Johanna Emilialta.

Ohjelmassa myös Roseiran perinteinen Sambakulkue klo 16, joka kulkee reittiä Sorin aukio-Hatanpään valtatie, Hämeenkatu, Keskustori. Sambakulkueen jälkeen União da Roseira esiintyy Keskustorin lavalla klo 17.

————————————————————————————————————————

Valopylväiden Kukkakoristelu
Tampereen kaupunki tuo jälleen keskustaan paljon kukkaloistoa. Lisäksi keskiviikkona 30.7. Kukkakauppa Blummari, Kaisan Kukka ja Pian Kukka-Puoti koristelevat Aleksis Kiven kadun valopylväitä kukkasin.

 

Kukkaisviikkojen ravintolat
Keskustorin ravintolatarjonnasta vastaavat Teatterin Terassi, Ravintola Frankly ja Kahvila Wilenius. Maailmanpyörä on auki joka päivä klo 12-20. Viinikylä on avoinna 24.7. – 2.8.

Dinner in the Sky 30.7.-2.8.2014.
Dinner in the Sky® -konsepti tarjoaa unohtumattoman ravintolakokemuksen yläilmoissa, Tampereen Keskustorilla. Ylellinen ilmapiiri, henkeäsalpaavat näkymät ja huippukokkien valmistama makunautinto luovat ikimuistoisen elämyksen!
(Dinner in The Skyn lehdistötilaisuus järjestetään keskiviikkona 30.7. klo 11–12. Paikalla on Samuli Wirgentius. Osallistuaksesi lehdistötilaisuuteen, ota yhteyttä: Petra Ruonakoski, petra.ruonakoski@idonea.fi, +358 40 504 0031)

Katso koko Kukkaisviikkojen ohjelma ja tule torille!  www.kukkaisviikot.fi

Kukkaisviikot järjestää Tampere Tunnetuksi ry, joka haluaa tapahtumilla elävöittää Tampereen keskustaa. Yhdistys edustaa keskusta-alueen yrityksiä ja kiinteistöjä.

Tampere Tunnetuksi ry., toiminnanjohtaja Liina Kangas, p. 040 7011 242 liina.kangas@tamperetunnetuksi.fi

 

Lehdistötiedote 2.6.2014

Teatterialan monitoimimies Esko Raipia on Kukkaisviikkojen 31. Kukkaispormestari

Tampere Tunnetuksi ry on kutsunut projektijohtaja Esko Raipian vuoden 2014 Kukkaispormestariksi.

Kukkaisviikkotyöryhmän puheenjohtajan ja Tampere Tunnetuksi ry:n hallituksen varapuheenjohtajan Erika Hildénin mukaan Raipia on oiva valinta Kukkaispormestariksi, sillä hän on kulttuurialan moniosaaja ja perheyrittäjä.

– Kukkaispormestarin tehtävään ei voi hakea. Siihen kutsutaan henkilö, jonka katsotaan toimineen omalla alallaan menestyksekkäästi tehden samalla Tamperetta tunnetuksi. Esko Raipia on tehnyt suurella sydämellä töitä tamperelaisen teatteripääkaupungin eteen, Hildén perustelee.

Näyttelijä, opettaja, yrittäjä ja Pyhän Johanneksen ritarikunnan kunniakomentaja Raipia on ollut perustamassa sekä vuonna 1985 Teatteri 2000:a että vuonna 1991 Tampereen Komediateatteria, joka on nykyään tärkeä tekijä kaupungin teatterikentällä.

Raipia kertoo olevansa valinnasta positiivisesti yllättynyt.

– En osannut kuvitella, että minua pyydettäisiin Kukkaispormestariksi, sillä aiemmin valitut ovat olleet hyvin ansioituneita. Kyllä tämä tuntuu hienolta kunnianosoitukselta.

Kukkaispormestari Raipia avaa Kukkaisviikot lauantaina 26. heinäkuuta. Hän myös osallistuu Koukkuniemen vanhainkodissa Kukkaiskuninkaallisten valintaan ja on kaupunkilaisten tavattavissa useissa eri tilaisuuksissa koko Kukkaisviikkojen ajan yhdessä Kukkaistyttö Sonja Mäkelän kanssa.

Esko Raipia suhtautuu kesäpestiinsä ilolla.

– Minulla on pitkä ja lämmin suhde Kukkaisviikkoihin. Ajattelin jo 80-luvulla Kukkaisviikkojen alkaessa, että tämä tapahtuma tulee säilymään, Raipia sanoo.

– Kaiken kansan ilmaistapahtumat ovat tärkeitä, sillä ne luovat kaupunkiin yhteisöllisyyttä ja sosiaalisuutta. Olen erittäin mielelläni mukana luomassa Kukkaisviikkojen välitöntä tunnelmaa.

Teatterityön lisäksi Raipia on tunnettu hyväntekeväisyystyöstä muun muassa kehitysvammaisten hyväksi.

– Kukkaispormestarina aion myös haastaa tamperelaisia yrityksiä mukaan hyväntekeväisyyteen, Raipia lupaa.

 


 

Dinner In The Sky

 


 

Kukkaisviikot

 


 

Tampere Tunnetuksi

Lataa tästä: Tampere Tunnetuksi -logot ja materiaali (kaikki muodot ja mallit)